Podiumplaats voor Dingemans

Op zaterdag 20 mei werd er weer gestreden om de felbegeerde Loyaerts Wisselbeker. Ook dit jaar was Dingemans Bedrijven van de partij. Met een selectie van acht man reisde de ploeg af naar Antwerpen met één doel: het veroveren van de cup.

Na een scherpe warming-up trapte Dingemans Bedrijven om 11.00 uur precies af. De start was voortvarend: binnen één minuut spelen, stonden de Kaatsheuvelnaren al met 2-0 voor. De wedstrijd werd rustig uitgevoetbald en uiteindelijk stond er een mooie 6-2 overwinning op het scorebord.

In de tweede wedstrijd moest Dingemans harder werken voor de punten. De tegenstander zette vroeg druk en was scherp voor het doel. Met nog twee minuten op de klok stond Dingemans Bedrijven met 2-0 achter. De korte tijd die nog over was, werd echter erg goed benut. De 2-1 kwam op het bord te staan en met nog een halve minuut te gaan, lukte het ook om de 2-2 nog op het bord te krijgen. Met dit resultaat was Dingemans als enige ploeg in poule C al zeker van de kwartfinale.

Ondanks dat de kwartfinales al bereikt waren, ging Dingemans ook in de derde wedstrijd op jacht naar de punten. In een spannende partij bleven beide ploegen steken op een 2-2 gelijkspel. Met dit resultaat eindigde de Kaatsheuvelse ploeg op een eerste plaats in de poule.

In de kwartfinale werd de strijd aangegaan met de nummer drie uit poule A, Antwerpse Boys. Na een goede voorbereidende toespraak van coach Tom Betz, was de ploeg er klaar voor om de halve finales te bereiken. In een enerverende confrontatie tussen de Nederlanders en de Belgen, trokken de Nederlanders aan het langste eind. Antwerpse Boys werd met 4-1 verslagen en de halve finale werd bereikt.

Dat Dingemans in de halve finale stond was op zichzelf al een feest waard. Dit was namelijk voor het eerst in meer dan tien jaar niet meer gebeurd. De eerste helft van de halve finale ging gelijk op. Tegen een sterkere Belgische ploeg, ging Dingemans met een 1-0 achterstand de rust in. In de tweede helft deed Dingemans Bedrijven er alles aan om de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar dit lukte niet meer. De tegenstander was iets scherper voor het doel en dit zorgde ervoor dat Dingemans genoegen moest nemen met een derde plaats. Een mooi resultaat waar met trots op teruggekeken kan worden.