Mega Frame loopt als een trein!

Brandwerende compartimentering Spoorwegmuseum “Train World” te Schaarbeek met Mega Frame profielen van Dingemans. 

Vanaf 25 september 2015 is het Spoorwegmuseum “Train World” te Schaarbeek geopend. Gezien het enorme volume van dit nieuwe gebouw (8000 m²) is een brandwerende compartimentering noodzakelijk. Bij de bouw van dit museum heeft men dan ook bewust gekozen voor  het Promat® SYSTEMWALL systeem met Mega Frame profielen van Dingemans, omwille van de snelle opbouw, het geringe gewicht en de mogelijkheid om de wanden perfect te integreren in het geheel. 

In het museumgebouw zijn vier hoge wanden opgebouwd met een totale oppervlakte van  ca. 900 m². Deze zeer hoge Mega Frame wanden van meer dan 9 m bestaan uit een gegalvaniseerd stalen roosterwerk, opgebouwd uit verticale MC profielen van 2 mm dikte en horizontale MU 62.20 profielen van 2 mm, die om de 1350 mm door de ovale openingen in de MC profielen worden geschoven. Op deze Mega Frame profielen van Dingemans Elementenbouw BV wordt aan beide zijden een dubbele laag PROMATECT®-100 platen van 8 mm bevestigd voor een brandweerstand EI 60. 

Het exclusieve Mega Frame systeem van Dingemans Elementenbouw BV met de speciaal daarvoor ontwikkelde MC en MU profielen wordt reeds jarenlang met veel succes toegepast in de bouwwereld als perfecte oplossing voor hoge wanden.