"De vrienden van Hunedoara zijn er weer"

Jaarlijks reizen ‘de vrienden van Hunedoara’ af naar Roemenië om de inwoners van het plaats Hunedoara gelukkig te maken met een grote variatie aan hulpgoederen. Hiermee wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan het realiseren van een beter leefbare samenleving voor de bewoners.

‘Vrienden van Hunedoara’ is een stichting die zich richt op het verbeteren van de leefsituatie van de zwakkeren in de Roemeense samenleving. De stichting doet dit door o.a. het opzetten van projecten. Eén van de projecten is het hulptransport richting Hunedoara. 

Jan Dommisse, bedrijfsleider van Dingemans Elementenbouw, maakte samen met zijn gezin ook dit jaar weer deel uit van deze hulpactie. In acht dagen tijd legden zij 4000 kilometer af en brachten zij twee vrachtauto’s vol met goederen naar dit gebied. 

In de Zuid Roemeense stad Hunedoara is de binnenkomst van ‘de vrienden’ inmiddels een vertrouwd beeld. Een moment waar 130 gezinnen en diverse organisaties reikhalzend naar uitkijken. Het gaat als een lopend vuurtje door de stad: ‘de vrienden van Hunedoara zijn er weer’. Voor de bewoners begint dan het wachten op het verlossende telefoontje of er ook voor hun gezin weer een pakket is gekomen. Sommige zijn beduusd door wat hen overkomt, terwijl de kleintjes van opwinding rond het pakket dansen. Het is feest, de zorgen over de dagelijkse problemen zijn voor even verdwenen.

Wat ze niet beseffen, is dat ‘de vrienden van Hunedoara’ wel het gezicht zijn van de gulle gevers maar dat achter dat gezicht een groep van bedrijven zit uit de regio Kaatsheuvel die het elk jaar weer mogelijk maken dat het transport doorgang kan vinden. De  hoge transportkosten zouden anders immers niet op te brengen zijn.

Dingemans bedrijven heeft al die jaren kans gezien om ook haar bijdrage te leveren aan dit hartverwarmende maar vooral dankbare werk. Dit jaar door het beschikbaar stellen van o.a. een kooiaap. Dit transport had echter niet plaats kunnen vinden zonder de hulp van meerdere organisaties. 

TTA Truckland B.V. uit Berkel-Enschot en Rüttchen Tilburg zorgden voor een demotrekker. De kastenopleggers die gebruikt zijn tijdens de reis werden aangeboden door Van Dingenen Transport B.V. uit Hapert en Martin van den Bogerd B.V. uit Bergschenhoek. Voor de benodigde vergunningen mocht er een beroep worden gedaan op Stam Transport B.V. uit Waalwijk. 

De samenwerking tussen al deze partijen, in combinatie met de stichting  ‘Vrienden van Hunedoara’ heeft er voor gezorgd dat ook deze hulpactie weer tot een goed einde is gebracht. Hetgeen veel gelukkige en vooral dankbare gezichten opleverde.

Als U ook iets wil betekenen voor het transport van mei 2017, dan is dat op diverse manieren mogelijk. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het beschikbaar stellen van materialen en goederen die in Roemenië een tweede leven kunnen krijgen. Ook is het mogelijk om door middel van een donatie dit project te ondersteunen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: j.dommisse@dingemans.eu.